keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Estevalmennus ja kouluvalmennus sunnuntai 18.10

Heipä hei taas pitkästä aikaa minunkin puolesta. Onhan tästä tosissaan ollutkin jo hieman aikaa kun viimeksi kirjoiteltiin postauksia. Niinkuin Jenna taisi sanoa viimeisimmässä postauksessa, että nyt yritämme tsempata ja päivittää ahkerammin. :) Tosissaan en olekaan kertonut, että olen tällä hetkellä Helin tallilla( <- käy kurkkaamassa sivut) työharjoittelussa. Harjoittelu alkoi 7.9.2015 ja loppuu 28.2.2016.




 Viime viikonloppuna olimme Jennan kanssa Eva Julkusen estevalmennuksessa Helin tallilla ja minä vielä esteitten jälkeen Marun kouluvalmennuksessa. Jenna oli ensimmäisellä tunnilla hyppäämässä Urhon kanssa, joka alkoi klo 11.00. Menin alku tunnista auttamaan radan rakennusta ja siinä samalla ehdin katsoa muutaman hypyn kunnes lähdin laittamaan Joen Jarskia kuntoon omalle tunnille. Jennalla oli menny tunti hyvin, eikä tullut yhtään tiputusta.

Kun Jennan tunti oli loppunut siirryin tallista maneesiin ja nousin hevosen selkään tekemään alkukäyntejä. Aluksi ravasimma ja laukkasimme. Sen jälkeen hyppäsimme ennen kokonaista rataa yksittäisiä esteitä molempiin suuntiin, sitten kahta estettä peräkkäin ja lopuksi rata. Radan jälkeen mentiin ns. neljän esteen rata sillä esteitä nostettiin jokaisen ratsukon mukaan. Minulle ja Jarskilla taisi olla n 80cm. Tunnilla oli minun lisäksi kolme ratsukkoa. Tunti meni hyvin, vaikka tuli yksi tiputus ja pari ihmeellistä estettä Jaakon mielestä :) Lähstymisiä voisia harjoitelle vielä pojan kanssa. Nimittäin ei meinannu laukka-askeleet osua kohilleen.


Kerran aikaisemmin olen Jaakon kanssa hypännyt 90cm yksittäisenä tunnilla. Pitäisi päästä hyppäämään ainakin pari kertaa viikossa, jotta esteistunta yms. paranisi. Onneksi harjoittelua on vielä jäljellä ja paljon opittavaa. :)
Klikkaa kuvaa isommaksi

Estevalmennus loppui klo 13.00 ja kouluvalmennus alkoi 14.00, joten minulla oli tunti aikaa ns. riisua jarski ja laittaa Kingi kuntoon toiselle tunnille. Onneksi minulla jäi puoli tuntia aikaa laittaa Kingi kuntoon. Kingi on siis tullut Ypäjältä Helin tallille loppu kesästä (ja myöhemmin tulivat Ypäjä Tanssi ja Vinnu). Kingi reipas suokki vanhus, jolla on tosi kiva ratsastaa. Olen mennyt herralla aikaisemminkin.
Tässä kouluvalmennuksen tehtävä. Ympyröitten jälkeen suoraan ja sama homma toisessa päässä. :) Ja sama tehtävä tehtiin molempiin suuntiin.

Tunnilla teimme ympyröitä ja voltteja urien sisäpuolella eli emme oikeastaan menneet urilla hirveästi. Yllä piirros tunnilta. Vaihdoimme suuntaa ceestä aahan pohkeenväistöllä. Tunnista en osaa oikein kertoa paljoakaan, mutta tunnin tehtävä oli tosi mielenkiintoinen, piti miettiä paljon istuntaa ja kuinka hevonen liikkuu, jottei vauhtia olisi Kingillä liikaa. :D Mielestäni onnistuin hyvin tunnin aikana ja kuvista huomasin istunnankin paljon parantuneen. Vihdoin huomaan kehitystä istunnassani.
- Jenniina

Pohkeenväistöä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti