keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Ikimuistoinen opiskelu on tullut päätökseen

Heipä hei todella pitkästä aikaa.

Mennään ajassa taaksepäin vuoteen kivikausi, kun olin 5.lk tai 6.lk eli toisinsanoen 2009-2010(onko siitä tosiaan jo noin kauan aikaa..). Yhtenä päivänä olin Salossa vaarini ja hänen vaimonsa kanssa, koska siellä oli heppatuttuja. Pääsin siellä ratsastamaan. Ratsastuksen aikana tuli puheeksi mihin aion hakea yhdeksännen luokan jälkeen tai siis tiedänkö jo. Tuttavani tokaisi, että tuossahan on ihan lähellä Ypäjän hevosopisto, sinähän voisit sinne hakea. Hetken ajateltuani, sanoin, en pääsisi sinne ikinä, joten tuskin haen sinne. Eikä se kuulostanut edes mielenkiintoiselta koululta. 




Kesä 2016




Minullahan ei siis ollu minkäänlaista tietoa, siitä mihin hakisin kouluun. Onneksi yhteishakuun oli jonkin verran aikaan eli ollut hoppu koulun suhteen. 



Sasu, Helin tallin pikkujouluisa 2016


Ylä-asteella alkoi puhuminen peruskoulun jälkeen opiskelusta (lähinnä 8.lk ja 9.lk). Teimme ns. retkiä lukioihin sekä ammattikouluihin. Kasiluokalla teimme vähän pidemmän matkan Joensuuhun. Siellä oli taitaja9 kisat, jossa olimme vierailulla. Siellä oli paljon eri ammattikouluja voisinko sanoa että ympäri Suomen. 



Roosa 


Palatakseni hiukan seiskaluokalle. Tiesin oikeastaan silloin mihin halusin jo hakea. Tulevat retket eivät minua kiinnostaneet, lähdin retkille mukaan, koska oli pakko. Olihan se mielenkiintoista nähdä muiden koulujen meininkiä. 



Ypäjä Eemeli


Yhdeksännen luokan yhteishaun aika koitti meidän luokalle maaliskuussa. Useasti minua jännittää, mutta säästin jännityksen kesälomalle. Oli minun vuoroni mennä opon kanssa tekemään yhteishaku. 

Yhteishakua tehdessä, tiesin heti mikä olisi se minun kouluni. Ypäjä tottakai! Ainiin, kävimme myös ennen yhteishakua helmikuussa Ypäjän avoimissa ovissa. Se oli jotain niin siistiä. Kerroinkin siitä aikasemmin jo. Siitä linkki tuossa --> Ypäjän hevosopiston avoimet ovet

Tässä ovat siis yhteishaun koulut johon hain. 


1. Ypäjän Hevosopisto

   Hevostalouden perustutkinto, pk

2. Harjun oppimiskeskus

   Hevostalouden perustutkinto, pk

3. Ruukin maaseutuopisto

   Hevostalouden perustutkinto, pk

4. Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Perho

   Hevostalouden perustutkinto, pk

5. Koulutuskeskus Salpaus,  Lahti, Jokimaa

   Hevostalouden perustutkinto, pk


Nepsu<3 ja Pipsa<3


Olin aivan into piukeana, kun sain laittaa Ypäjän ykkösvaihtoehdoksi. Luokkakaverini sanoivat kuta kuinkin, että miksi sinä sinne haet? Meinaatko päästä sisään? Vastasin heille, koska se on minun juttuni ja kyllä ajattelin päästä sisälle. Ajattelin mielessäni, että pitävätkö he minua ihan tyhmänä. Okei, en ollu mikään paras koulussa eikä lukeminen kiinnostanut, mutta se ei kerro ihmisestä vielä mitään.



Hevosopiston itsenäisyyspäivän tanssiaisista 2016


Huhtikuussa taisikin sitten olla soveltuuskokeet Ypäjällä. Soveltuuskoe sisälsi haastattelun, ryhmässä työskentelyä ja hevosenkäsittelyä. Kaikki sujuivat mielestäni hyvin. Koko päivä menikin Ypäjällä. 



Ensimmäinen heppa on Ypäjä Irmeli


Soveltuvuuskokeiden jälkeen, sitten vain jäätiin odottamaan tuloksia, jotka kuulemma tulisivat 12.6. 

Peruskoulun päättymisen jälkeen, ei ollut malttia oikein. Olisin halunnut tietää heti loman alussa jo pääsinkö mihinkään koulun. Päivät tuntuivat kuluvan hitaasti. Vihdoin tuli 12.6. Opo soitti minulle ja sanoi ettei pysty kertomaan tuloksia, koska nettisivu oli kaatunut. Ei auttanut kui mennä katsomaan itse koulujen nettisivuilta. Ensin katsoin hevosopiston sivuilta, sen jälkeen harjun ja muilta sivuiltaa. En ollut uskoa silmiäni, enkö todellakaan päässyt mihinkään viidestä koulusta. Olenko oikeasti niin huono. 


Hyvää jälkeä, vaikka itse sanonkin :) 


Noh, ajatukset sikseen ja tallille. Seuraavana päivänä tulin kotiin koulusta. Hain postin myöhemmin koulun jälkeen, sillä posti ei ollut tullu vielä kun tuliin kotiin koulusta. Postia hakiessani sain kirjeen hevosopistolta. Ihmettelin tietysti, mutta ne varmaan kertovat kirjeessä ettei minua valittu. Avasin kirjeen ja luin ensimmäisen lauseen. Sinut on hyväksytty opiskelemaan Ypäjän hevosopistolle (en muista ihan tarkkaan mitä siinä luki, jotakuinkin noin). Luin kahdesti ensimmäisen lauseen jonka jälkeen näytin kirjeen äitille. Voi sitä ilon ja onnen päivää. Oliko kirje oikeasti tullut minulle, onko tämä unta? Oli se minulle ja ei, ei se ollut unta. Aivan mahtava uutinen. 






Tullaan tähän päivään. Parasta oli päästä opiskelemaan tänne. Tämä on ollut yksi unelmien täyttymys, vaikka täällä opiskelu ei ole ollut aina ruusuilla tanssimista, mutta kaiken kaikkiaan tämä on paras kokemus tähän mennessä. Olen oppinut paljon uutta sekä hevosista myös kengittämään. 





Hevosopistolla opiskelun loppu häämöttää. Tänään jäljellä on vain 9 päivää. Täytyy kyllä myöntää, että tätä paikkaa tulee ikävä. 27.1 on valmistujaiskahvit, jonka jälkeen auton nokka kohti kotia. Vielä olisi jonkin verran koulu tehtäviä tekemättä, ei onneksi kovin paljoa. Huomenna torstaina minulla on BE käsittelykoe ja ajokoe. toivottavasti se menee hyvin. 


Ihana pakkasaamu opistolta<3

- Jenniina 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti